Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates a ajuns al 5-lea cel mai bogat om din lume și e aproape să îl depășească pe fondatorul Microsoft

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates a ajuns al 5-lea cel mai bogat om din lume și e aproape să îl depășească pe fondatorul Microsoft

Steve Ballmer, fostul asistent al lui Bill Gates la Microsoft, a urcat vertiginos în clasamentul celor mai bogați oameni din lume și ar putea să îl depășească în curând pe fondatorul Microsoft în ceea ce privește averea netă, scrie Markets Insider. Averea lui Ballmer a crescut anul acesta cu aproximativ 29 de miliarde de dolari, ceea ce îl plasează pe poziția a cincea în clasamentul miliardarilor realizat de agenția Bloomberg. Averea lui Ballmer se ridică în prezent la 121 de miliarde de dolari, cu doar 6 miliarde mai mică decât cea a lui Gates, care este pe locul 4 în clasamentul celor mai bogați oameni ai planetei.

Creșterea prețului acțiunilor Microsoft cu aproape 100 de dolari de la începutul lui 2023 l-a făcut pe Ballmer mai bogat decât Larry Ellison, cofondatorul Oracle (114 miliarde de dolari), Warren Buffett, fondatorul și CEO-ul companiei de investiții Berkshire Hathaway (110 miliarde), Larry Page și Serghei Brin, cofondatorii Google (110, respectiv 105 miliarde) și Mark Zuckerberg, CEO-ul și unul dintre fondatorii Meta/Facebook (108 miliarde).

Bill Gates l-a angajat pe Ballmer la Microsoft în 1980 în funcția de „asistent al președintelui” companiei, însă atribuțiile sale au fost mai degrabă cele ale unui manager de business, decât cele ale unui asistent personal. Ballmer și-a negociat un salariu inițial de 50.000 de dolari, plus un bonus de 10% din creșterea profitului pe care îl generează. El a fost însă de acord să renunțe la această clauză după ce profiturile Microsoft au explodat, acceptând în schimb o cotă parte din companie, potrivit Forbes.

Consilierul de încredere al lui Gates a urcat treptat în ierarhia companiei, devenind CEO al Microsoft în 2000. El s-a retras din această funcție în 2014 cu 333 de milioane de acțiuni în portofoliu, echivalentul unei cote de 4% din Microsoft.

Steve Ballmer e o anomalie între bogații planetei

Cei de la Markets Insider notează de asemenea că Ballmer este o anomalie în clasamentul celor mai bogați 10 oameni ai planetei. Elon Musk, Bernard Arnault, Jeff Bezos și toți restul își datorează averea unor companii pe care le-au fondat și pe care unii dintre ei le conduc în continuare. Ballmer în schimb nu este nici fondator, nici șef actual al Microsoft.

În ceea ce-l privește pe Gates, acesta s-a retras din consiliul director al Microsoft în urmă cu 3 ani, afirmând la momentul respectiv că dorește să se concentreze pe activitățile sale de filantropie. Însă o investigație publicată de The Wall Street Journal un an mai târziu, după divorțul dintre Gates și soția sa Melinda, a arătat că Microsoft l-a presat să ia această decizie după ce o angajată a companiei a divulgat o relație cu el care a durat aproape două decenii.

Deși Ballmer ar putea să îl depășească în curând pe fostul său șef ca avere, acest lucru se datorează faptului că Bill Gates a donat o mare parte a acțiunilor Microsoft pe care le-a deținut Fundației Bill și Melinda Gates, pe care a condus-o alături de fosta sa soție.

Dacă Gates și-ar fi păstrat majoritatea acțiunilor Microsoft, el ar fi în prezent de departe cel mai bogat om din lume, surclasându-l inclusiv pe Elon Musk, care are în prezent o avere evaluată de Bloomberg la 200 de miliarde de dolari.

Paul Allen, antreprenorul alături de care Bill Gates a cofondat Microsoft în 1975, s-a stins din viață în urmă cu 5 ani.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.