Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

STK Properties, dezvoltator imobiliar din Cluj-Napoca, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București

STK Properties, dezvoltator imobiliar din Cluj-Napoca, a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București

STK Properties, vehicul investiţional înfiinţat de fondul de investiţii STK Emergent, debutează astăzi, 18 mai, pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

Acţiunile companiei se tranzacţionează sub simbolul bursier STKP, iar listarea are loc după ce compania a atras de la investitorii din piaţa de capital 3,5 milioane de lei. Capitalizarea anticipată a companiei este de aproape 21 milioane de lei.

“STK Properties devine a noua companie listată la bursă, de la începutul acestui an, diversificând în acelaşi timp oferta de acţiuni disponibilă investitorilor. Toţi cei care au făcut posibilă listarea de astăzi, investitorii, consultantantul autorizat, compania în sine, echipa BVB, demonstrează încă o dată capacitatea noastră de a susţine companiile româneşti în traseul lor de creştere şi dezvoltare. Astăzi este vorba de Cluj-Napoca şi de domeniul imobiliar, dar de la începutul anului investitorii de la bursă au susţinut unele dintre cele mai diverse companii, din agricultură, tehnologie, zootehnie, IT şi construcţii”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti.

“Mulţumim investitorilor care ne-au acordat încredere şi participă alături de noi în acest proiect care constituie o premieră pentru piaţa imobiliară clujeană, anume dezvoltarea unui proiect imobiliar cu participarea publică a investitorilor, care astfel au posibilitatea de a avea expunere pe un domeniu care a adus randamente bune în ultimii ani. STK Properties va fi o companie de proiect al cărui obiectiv principal îl constituie realizarea dezvoltării imobiliare Green Square şi restituirea către investitori a profitului realizat. În prezent este în derulare procedura de obţinere a PUZ, iar faţă de momentul realizării plasamentului privat am obţinut avizul de trafic, una dintre fazele esenţiale pentru obţinerea PUZ”, a declarat Nicolae Pascu, Preşedinte şi Director General, STK Financial AFIA SA.

Compania a derulat în martie 2022 un plasament privat de vânzare de acţiuni, în cadrul căruia au participat 40 de investitori, dintre care 7 profesionali şi 33 de retail. Compania a vândut 1.552.300 acţiuni la un preţ de 2,25 de lei/acţiune. Plasamentul privat şi listarea acţiunilor au fost realizate cu sprijinul BRK Financial Group.

“Realizarea şi închiderea cu succes a plasamentului privat realizat de către STK Properties în luna martie, într-un climat geopolitic dificil, este o dovadă a faptului că piaţa de capital este o opţiune pentru atragerea de capital în orice moment. Prin listarea acţiunilor STK Properties se lărgeşte numărul emitenţilor activi în sectorul real-estate, un sector căutat de investitori în orice context economic”, a declarat Răzvan Raţ, Director General Adjunct BRK Financial Group.

Fondurile atrase de la investitorii din piaţa de capital vor fi utilizate pentru dezvoltarea şi finalizarea până în 2027 a unui proiect imobiliar în Cluj-Napoca, cartierul Bună Ziua, conform Memorandumului de listare a acţiunilor. Proiectul prevede construcţia a 240 apartamente de 1, 2 şi 3 camere în suprafaţă totală de aproximativ 18.500 mp, un parc care va fi cedat primăriei Cluj-Napoca, zonă comercială, 2,200 mp teren alocat pentru construcţia unei creşe de 1,500 mp şi 520 parcări. Conform estimărilor curente, profitul net total realizat de STK Properties în urma realizării proiectului imobiliar se va ridica la 14,7 milioane de euro, până la finalul 2027.

STK Emergent, unul dintre fondurile locale de acţiuni active pe piaţa fondurilor închise de acţiuni, este acţionarul majoritar al STK Properties, cu 83,3% din capitalul social. STK Emergent este de asemenea primul fond listat la BVB, din septembrie 2008, sub simbolul bursier STK.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.