Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

SUA, BRICS, Turcia și războiul din Ucraina: O posibila reconfigurare geopolitica si economica a lumii

SUA, BRICS, Turcia și războiul din Ucraina: O posibila reconfigurare geopolitica si economica a lumii

Cateva previziuni ale mele despre viitor, pe care le iau in calcul in strategia de investii. Stiu, o spun din februarie anul trecut cand a inceput razboiul, dar fiindca ne apropiem de ultimele luni ale razboiului, am zis sa repet:

 1. Ucraina NU are cum sa castige acest razboi! Nici cu ajutorul SUA, nici cu ajutor din intreaga Europa! Daca ar fi o agentie de pariuri care sa aiba un astfel de pariu, fara sa ezit mi-as baga banii la fel cum nu am ezitat in martie anul trecut cand pariat aproape tot cash-ul de investitii pe care l-am avut le RUBLE pentru un 170% profit. E atat de evident incat mi-e rusine de specia umana ca are creier si are dubii in privinta asta.
 2. Nu-l vad bine pe Zelensky. Omul asta mai e presedintele Ucrainei doar pentru ca globalistii isi lupta cu ultimele puteri sa isi prelungeasca mandatele. Dar fiindca au exagerat cu indobitocirea planetei, s-a umplut paharu.
 3. BRICS, adica alianta dintre Brazilia, Rusia, India, China si Africa de Sud) care, acum, datorita manevrei SUA din Ucraina, e o alianta mai unita ca niciodata, se va mari si in viitor vom vedea si alte state din Asia care sa adere la aceasta alianta. Nu uitati ca aceasta alianta reprezinta peste 40% din populatia planetei, peste 25% din banii planetei (si sunt in CRESTERE) si o FOOOARTE mare parte din RESURSELE acestei planete.
 4. Din punctul meu de vedere, cred ca e foarre probabil ca, dupa cutremurele din Turcia si din Siria, cutremure FOARTE ciudate, ca sa nu zoc direct PROVOCATE (care averi bun simt si v-ati documentat ari aflat ca exista aceasta TEHNOLOGIE de vreo 30-40 de ani, deci nu e deloc exclus), sunt de parere ca Turcia va fi urmatoarea tara care ar putea adera la BRICS.
 5. Erdogan nu e Iohannis sau o banala leguma care sa inghita orice harneala doar de dragu obedientei. Am si postat zilele trecute pe story pe facebook si pe instagram un video in care Erdogan intreba America unde e ajutorul de la ei si cum se face ca pana si Somalia + Afganistan au ajutat mai mult decat SUA! Asadar, nu exclud varianta in care Turcia sa intoarca spatele catre NATO.
 6. Nu uitati ca Turcia e a doua tara NATO din pict de vedere al personalului militar si ca are o populatie de peste 80.000.000 locuitori si au si o economie puternica cu tot felul de fabrici destul de importante pentru intreaga Europa si intreaga lume ! Asadar, alaturarea Turciei la BRICS ar schimba destul de mult datele problemei.
 7. Tot acest BRICS ar putea lua anumite decizii cu privire la petro-dolari … si anume sa nu mai fie dolarul moneda de schimb pentru tranzactionarea de petrol si gaz. Asta ar dauna GRAV dolarului.
 8. Dolarul e oricum din ce in ce mai praf datorita FED-ului care in ultimii 2-3 ani a tiparit 70-80% din toti dolarii existenti vreodata de la aparitia dolarului si pana acum. Inflatia cauzata si datoria americii de peste 31 de TRILIOANE de dolari, la un moment dat va dauna grav SUA.
 9. O spun sus si tare de vreo 3 ani ca China va devenii FARA DAR si FARA POATE cea mai mare economie mondiala ! Iar ceea ce facut SUA inca de la venirea Bideului la putere, nu face nimic altceva decat sa le dauneze lor si sa ajute China sa se miste mai cu talent, iar odata cu China, o va face si India si Rusia si restul tarilor BRICS.
 10. De-a lungul timpului, înaltul diplomat american, Henry Kissinger, a declarat că cea mai mare greșeală pe care o poate face SUA din punct de vedere geostrategic este să intre în conflict cu Rusia, care automat, se va alia cu China, alianță care va îngenunchea SUA, cel puțin din punct de vedere economic. Din acest motiv, Donald Trump și Partidul Republican au pledat pentru o relație amicală cu Vladimir Putin. Mai mult, fosta adminsitrație a eliminat tensiunile până și cu dictatorul Kim Jong-un.
 11. Ucraina practicand cea mai veche meserie din lume (stiti voi care), chiar daca noi, Romania, am trimis ajutoare, am primit ucrainieni in tara si i-am omenit, i-am pupat in dos cu ospitalitate, daca va documentati putin, chiar in ZILELE ASTEA este un scandal, cautati pe google “scandal canalul bîstroe delta dunarii” si vedeti cu ce mizerii se ocupa Ucrainienii perioada asta.
 12. De mizerile de la Cernauti si cum sunt tratati romanii acolo nici nu mai vorbesc ca deja e veche treaba. Nu ca nu ar fi veche si situatia de la Canalul Bîstroe, dar in fine! E inadmisibil ce fac Ucrainieinii acolo … iar Iohanjis efectiv e TRADATOR DE TARA fiindca trece cu vederea ce se intampla acolo !!! Scaderea debitului Dunarii e o problem foarte GRAVA !!!!!!!
 13. Ucraina nu merita sa intre in UE si nici in NATO. Daca nu ar fi foat razboiul, Ucraina nu ar fi respectat criterile de aderare nici in 10 ani !!! Ca sa nu mai zic ca Romania a trebuit sa isi vanda cele mai mari 2 companii nationale ca sa adere. Ma rog, astea is numele mai sonore, ca am vandut mult mai multe ca sa fim acceptati plus obedienta la sefii la lumr, dar asta e, din nou, alta poveste.
 14. Daca va fi acceptata Ucraina in UE si NATO va fi doar din DISPERAREA SUA ca sa mai incetineasca dezvoltarea economica a Chinei, Indiei, Rusiei si BRICS in general. SUA practica chestii de genu asta de cand a facut-o ma-sa ! Nu ma credeti ? Documentati-va DE CE au foat eliminati Gaddafi, Hussein, de ce Venezuela nu poate sa exporte petrolul cu toate ca are CEL MAI MULT PETROL din lume (peste Arabia Saudita), vedeti despre Canalul Panama si cine are robinetu … si tot asa, hai, puneti mana pe carte si lasati propagandele.
 15. In momentul in care SUA va incepe sa aiba probleme, lumea va incepe sa IA IN CONSIDERARE nasoalele facute de SUA in ultimele 2 decenii !!! Bine, lumea intreaga tot din IPOCRIZIE asteapta o slabiciune a SUA ca sa o arate cu degetu, pana atunci va linge in continuare. E si o vorba … cine te linge, de fapt vrea sa te … stiti voi.
 16. Donald Trump are toate sansele sa devina DIN NOU presedintele SUA. Daca se va intampla asta, abia asa, ar putea SUA sa amane, repet, sa AMANE cadererea e locul 2 dupa China. Cu Bideou la putere, SUA se duce spre colaps si intreaga lume are de suferit din cauza ei!
 17. Lumea se va schimba, iar noi avem doua variante: Invatam sa ne respectam tara, sa colaboram cu ORICE TARA din lumea asta indiferent ca e din est sau vest sau nord sau sud atata timp cat e in interesul nostru adica sa punem interesele ei pe locurile 1, 2 si 3 si abia dupa interesele altora care nu ne privesc pe noi, SAAAU a doua varianta ar fi sa alegem sa fim oi, care sa fim mulsi, prostiti iar la final sa ni se dea RESTURILE, repet, RESTURILE de la firmiturile ramase dupa ce se imparte placinta.
 18. 18. Daca cumva castiga Rusia iar Putin vrea sa dea Romaniei o lectie ca nu e bine sa te bagi intr-un razboi care nu te priveste, Orban ar putea avea mana libera la luat Tranailvania. Adica na … eu in locul lor as face asta. N-au cum sa ne lase asa fara sa ne invatam lectia. Asta e singurul motiv pentruncare NU mi-as.dori sa castige Rusia, in rest SUA ar merita din plin aceatsa infrangere MAI ALES ca oricum va trece pe locul 2 in topul puterilor lumii dupa China.

— — — — — —

Va las in sectiunea de comentarii si cateva surse la cele spuse mai sus. Restu vi le cautati singuri, ca mi-e lene si ma dor degetele de la atata butonat telefonu.

Hai, sa aveti o saptamana cat mai productiva!

Numa bine, rau la nime! 👍

Surse pentru unele informatii de mai sus:

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.