Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Subscrieri pentru 28,5 milioane de acţiuni REIT, în prima etapă a majorării de capital

Subscrieri pentru 28,5 milioane de acţiuni REIT, în prima etapă a majorării de capital

Investitorii au subscris 28,5 milioane de acţiuni, pentru care au plătit 5,7 milioane de lei, în prima etapă a majorării de capital a REIT (STAR RESIDENCE INVEST S.A.), după cum reiese din raportul companiei publicat la BVB (BURSA DE VALORI BUCURESTI SA).

Operaţiunea de piaţă, ce a primit votul acţionarilor în data de 4 iunie, ţinteşte majorarea capitalul Star Residence Invest cu cel mult 19,22 milioane de lei, prin emiterea a maxim 96,1 milioane de acţiuni noi, şi se derulează în două etape. În prima, subscrierile s-au făcut pe baza drepturilor de preferinţă, iar a doua se va realiza printr-un plasament privat, pentru titlurile nesubscrise în prima fază.

Pentru subscrierea a două acţiuni noi, erau necesare două preferinţă, care au fost tranzacţionate în prealabil la BVB, între 3 şi 9 septembrie. Conform datelor publicate de companie, în prima etapă, ce s-a încheiat săptămâna trecută, au fost exercitate 14,25 milioane de drepturi de preferinţă, ceea ce înseamnă că au fost vândute 28,5 milioane de acţiuni noi, la preţul de 0,2 lei/titlu, coform datelor din prospect.

Cele 67,6 milioane de titluri nesubscrise vor fi vândute printr-un plasament privat, la preţul de 0,218 lei/acţiuni, după cum reiese din document. Plasamentul începe astăzi şi se va încheia pe data de 3 noiembrie.

Majorarea capitalului social se realizează cu scopul asigurării surselor de finanţare necesare pentru implementarea planului de dezvoltare a activităţii, conform companiei.

Recent, dezvoltatorul imobiliar IMP (IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A.) şi-a vândut către Momentum Capital SRL deţinerea de 22,35% pe care o avea la Star Residence Invest, pentru circa 2,15 milioane de lei.

Veniturile Star Residence Invest sunt constituite, în principal, din chiriile încasate de pe urma proprietăţilor din portofoliu, societatea având un patrimoniu format din 14 apartamente şi 26 de parcări, ce fac parte din ansamblul Greenfield Residence, acestea fiind în exploatare în baza unor contracte de închiriere pentru o perioadă de cinci ani. Star Residence Invest este singura companie de tip REIT (Real Estate Investment Trust) de la Bursa de Valori Bucureşti. Compania este administrată de Reit Capital, societate deţinută de BRK Financial Group.

Pentru primele şase luni ale anului, Star Residence Invest a raportat un profit net de aproape 0,34 milioane de lei. Veniturile din exploatare s-au ridicat la 0,61 milioane de lei, în timp ce cheltuielile din exploatare au fost de 0,25 milioane de lei, cele mai mari, de 0,15 milioane de lei, fiind ajustări ale activelor imobilizate. Compania a fost înfiinţată în octombrie 2020, astfel încât rezultatul nu poate fi comparat cu perioada similară a anului trecut.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.