Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

TEILOR Holding debuteaza la Bursa de Valori Bucuresti cu primele sale obligatiuni in valoare de 45 milioane lei

TEILOR Holding debuteaza la Bursa de Valori Bucuresti cu primele sale obligatiuni in valoare de 45 milioane lei

TEILOR Holding, un grup de companii care include lantul de magazine de bijuterii de lux TEILOR, Teilor Invest Exchange si compania de intermediere financiara Invest Intermed GF IFN, a debutat astazi, 21 decembrie, cu primele sale obligatiuni la Bursa de Valori Bucuresti (BVB).

„Bursa de Valori Bucuresti a fost anul acesta optiunea de finantare pentru un numar de 25 de companii antreprenoriale care au listat obligatiuni, precum si a 23 de companii care au ales sa se listeze prin derularea de plasamente private sau oferte publice. Teilor este una dintre aceste companii, cu o istorie de 20 de ani inceputa la Pitesti. Astazi Teilor listeaza doua emisiuni de obligatiuni corporative in valoare de 45 milioane de lei. Este cea mai mare valoare a unei finantari atrase de o companie prin obligatiuni listate pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare. Le urez bun venit si mult succes”, a declarat Radu Hanga, Presedintele Bursei de Valori Bucuresti.

Capitalul atras de la investitori, de 45 milioane lei, va fi utilizat pentru dezvoltarea accelerata a celor trei afaceri din grup, respectiv pentru extinderea retelei de magazine de bijuterii TEILOR in Romania si Europa, dar si a numarului de agentii noi operate sub umbrela Teilor Invest Exchange si Invest Intermed GF IFN. Cele doua emisiuni de obligatiuni TEILOR, in lei si euro, se tranzactioneaza pe Sistemul Multilateral de Tranzactionare al Bursei sub simbolurile bursiere TEI26 si TEI26E

„Ziua de azi marcheaza un capitol important pentru TEILOR Holding. Astazi, un vis antreprenorial care a inceput in urma cu 20 de ani porneste intr-o calatorie ambitioasa de expansiune internationala. Scopul nostru de-a lungul anilor a ramas constant – sa avem mereu grija de clientii nostri, oferind o experienta personalizata si sa ne facem remarcati datorita calitatii produselor noastre si atentiei de neegalat pe care o acordam tuturor detaliilor. Prin capitalul de la investitorii Bursei de Valori Bucuresti, valorile TEILOR vor fi impartasite cu clienti din toata Europa. Viitorul TEILOR este unul stralucitor si as dori sa profit de aceasta ocazie pentru a multumi, in numele conducerii TEILOR Holding, extraordinarei noastre echipe TEILOR, formata din peste 700 de angajati care in fiecare zi ofera clientilor nostri experienta unica TEILOR. De asemenea, le sunt recunoscator partenerilor pentru sprijinul si colaborarea continua in construirea afacerii noastre. In cele din urma si cel mai important, un brand fara clienti nu este altceva decat un vis. Prin urmare, vreau sa multumesc tuturor clientilor TEILOR pentru loialitatea si increderea lor, care ne-au ajutat sa crestem organic in ultimii 20 de ani si carora le promitem ca vor ramane mereu in centrul afacerii noastre”, a declarat Florin Enache, fondator TEILOR Holding.

TEILOR Holding a vandut in cadrul unui plasament privat derulat in noiembrie 2021 un numar de 140.034 de obligatiuni in lei cu o valoare nominala de 100 de lei si 62.700 de obligatiuni in euro, cu o valoare nominala de 100 de euro. In cadrul plasamentului au subscris 139 de investitori.

„Istoricul nostru solid de crestere ne-a transformat in liderul pietei de bijuterii din Romania. Impreuna cu investitorii BVB, vom continua modelul nostru de afaceri axat pe client, extinzand afacerile TEILOR Holding la nivel international si local prin magazinele fizice, precum si prin platformele noastre online. Tinta noastra este sa ajungem la 1 miliard de lei in vanzari pana in 2026, cand obligatiunile pe care le listam astazi la BVB vor ajunge la maturitate. Succesul plasamentului privat de obligatiuni corporative, cel mai mare din istoria pietei AeRO, este o confirmare a notorietatii brandului TEILOR si in acelasi timp, ne ofera validarea planurilor noastre de dezvoltare. Multumim tuturor investitorilor nostri pentru incredere,” a declarat Mircea Varga, Membru al Consiliului de Administratie TEILOR Holding.

Emisiunea in lei are o rata a dobanzii fixa de 8,25%, iar cea in euro o rata a dobanzii fixa de 5,75%. Ambele emisiuni au maturitatea la 3 decembrie 2026. Plasamentul privat si listarea celor doua emisiuni au fost realizate cu sprijinul BT Capital Partners, iar ulterior listarii Cornerstone Communications va asista compania in calitate de Consultant Autorizat.

„Misiunea noastra la BT Capital Partners este sa colaboram cu antreprenori romani vizionari pentru finantarea planurilor de dezvoltare ale acestora. Cu un brand remarcabil construit in ultimii 20 de ani, sustinut de o echipa de peste 700 de profesionisti, TEILOR este una dintre cele mai frumoase povesti antreprenoriale din Romania. Suntem incantati ca am colaborat cu TEILOR Holding si am atras capital pentru emiterea inaugurala de obligatiuni corporative a companiei pe piata AeRO a Bursei de Valori Bucuresti si asteptam cu nerabdare sa continuam, impreuna, aceasta calatorie pe piata de capital din Romania”, a declarat Daniela Secara, Director General al BT Capital Partners.

TEILOR Holding este o entitate infiintata in 2021, care reuneste sub o singura umbrela toate afacerile antreprenorilor romani Florin Enache (93,1%) si Geanina Enache (6,9%). In 2020, cele trei companii au generat o cifra de afaceri cumulata de 192,2 milioane de lei si un profit net de 30,6 milioane de lei. Intre 2018 si 2020, cifra de afaceri combinata a crescut cu 35,5%, ca urmare a strategiei de extindere si dezvoltare implementata la nivelul tuturor celor trei companii. In primele sase luni ale anului 2021, companiile din TEILOR Holding au inregistrat o cifra de afaceri cumulata de 121,4 milioane lei, in crestere cu 84% fata de primul semestru din 2020.

„De la prima reclama TEILOR cu Catrinel Menghia din 2015, am fost intotdeauna atrasa de acest brand – de viziunea unica, atentia la detalii, dar si de creativitatea care este vizibila in fiecare imagine impartasita cu clientii sai. Prin urmare, ma bucur sa vad ca TEILOR Holding face primii pasi la Bursa de Valori Bucuresti pentru finantarea extinderii internationale. Sunt incantata ca impreuna cu echipa Cornerstone Communications am facut parte din acest proiect unic si vom continua sa fim alaturi de TEILOR in anii urmatori, pe masura ce brandul continua sa se dezvolte, castigand increderea clientilor din Europa”, a declarat Zuzanna Kurek, fondator Cornerstone Communications.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.