Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

TeraPlast vrea să plătească acţionarilor dividende de 32,7 mil. lei din profiturile trimestrelor II, III şi IV din 2021: randament de 1,7%

TeraPlast vrea să plătească acţionarilor dividende de 32,7 mil. lei din profiturile trimestrelor II, III şi IV din 2021: randament de 1,7%

Compania a distribuit deja dividende de 226,6 milioane de lei din rezultatul primului trimestru a lui 2021

Consiliul de Administraţie al TeraPlast Bistriţa (TRP) propune distribuirea sumei de 32,68 milioane de lei ca dividende din rezultatul ultimelor trei trimestre ale anului trecut, conform unui raport al producătorului de materiale de construcţii publicat, astăzi, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Conducerea companiei a convocat acţionarii la adunarea de bilanţ în data de 28 aprilie, dividendul unitar propus pentru ultimele nouă luni ale anului 2021 fiind de 0,015 lei, echivalentul unui randament brut de 1,6% faţă de preţul de astăzi al titlurilor TRP, de 0,909 lei.

În luna iulie a anului trecut, producătorul de materiale de construcţii a distribuit dividende în valoare de 226,6 milioane de lei, din profitul primului trimestru ce a inclus vânzarea diviziei Steel, conform hotărârii acţionarilor din iunie.

“Astfel, valoarea totală a dividendelor care se distribuie pentru exerciţiul financiar 2021 este de 259,3 milioane de lei, respectiv 0,145 lei brut pe acţiune (din care suma de 0,13 lei brut/acţiune a fost deja plătită)”, se arată în convocator.

Tot în data de 28 aprilie, în cadrul unei adunări extraordinare, acţionarilor TeraPlast li se va supune la vot răscumpărarea de către companie a cel mult 2,76 milioane de acţiuni proprii, achiziţiile urmând să se facă la preţul pieţei, dar care nu poate fi mai mare de 2 lei/titlu.

Titlurile urmează să fie folosite în cadrul unui program de tip stock option plan, pentru implementarea unui sistem de remunerare a angajaţilor, membrilor conducerii societăţilor din Grupul Teraplast, a administratorilor şi a directorilor executivi ai societăţii, care să asigure respectarea principiului performanţei pe termen lung şi a unui program de fidelizare a personalului, după cum se spune în raport.

La finele anului trecut, Dorel Goia deţine 46,83% din TeraPlast, în timp ce fondul de pensii administrat privat NN Pensii (Pilon II), avea 12,01% din producătorul de materiale de construcţii, a cărui evaluare bursieră se ridică la aproape două miliarde de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.