Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Tesla urcă cu 10% după ce Morgan Stanley spune că supercomputerul său Dojo ar putea adăuga 500 de miliarde de dolari la capitalizarea sa de piață

Tesla urcă cu 10% după ce Morgan Stanley spune că supercomputerul său Dojo ar putea adăuga 500 de miliarde de dolari la capitalizarea sa de piață

Morgan Stanley a trecut la un rating Overweight pentru Tesla (TSLA), considerând că cel mai important factor de valoare în viitor sunt veniturile din software și servicii ale companiei. Analistul Adam Jonas a declarat că aceleași forțe care au determinat AWS al Amazon (AMZN) să ajungă la 70% din totalul EBIT al companiei pot funcționa pentru Tesla și o pot ajuta să deschidă noi piețe adresabile care se extind mult dincolo de vânzarea de vehicule la un preț fix.

O mare parte din teza optimistă a Morgan Stanley privind avantajul tehnologic al Tesla (TSLA) este legată de Dojo, care este supercomputerul special conceput în interiorul companiei Tesla pentru a antrena sistemul de autoconducere completă care se află în fiecare vehicul Tesla.

În mod crucial, conducerea Tesla (TSLA) a declarat că are nevoie de cât mai multă putere de calcul/clustere de GPU NVIDIA pe care poate pune mâna, dar nu poate asigura fizic cantitatea de cipuri necesară pentru a antrena mașinile. Jocul Dojo se bazează în parte pe raționamentul conform căruia compania poate dezvolta un sistem mai eficient pentru nevoile sale specifice, în timp ce nu finanțează marja brută de 60% a unui furnizor.

“Credem că Dojo poate adăuga până la 500 de miliarde de dolari la valoarea de piață Tesla, exprimată printr-o rată de adopție mai rapidă în domeniul Mobilității (robotaxi) și al Serviciilor de rețea.”

Morgan Stanley și-a majorat ținta de preț pentru Tesla (TSLA) la 400 de dolari, de la un PT anterior de 250 de dolari, și a numit acțiunea privind vehiculele electrice drept cea mai bună alegere din sector. Maximul ultimelor 52 de săptămâni pentru Tesla (TSLA) este de 313,80 dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.