Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Tesla vrea să efectueze a doua splitare de acţiuni. Acțiunile cresc cu 6,4%

Tesla vrea să efectueze a doua splitare de acţiuni. Acțiunile cresc cu 6,4%

Acţiunile producătorului de maşini electrice Tesla afişau un avans de 6,3% cu o oră înainte de startul primei sesiuni de pe Wall Street de săptămâna aceasta, în contextul în care gigantul american a declarat că plănuieşte să realizeze a doua splitare a acţiunilor în mai puţin de doi ani, relatează Bloomberg.

Compania a scris astăzi pe Twitter că vrea să obţină acordul acţionarilor în vederea emiterii unor acţiuni adiţionale. Ulterior, Tesla a declarat că mărirea numărului de acţiuni ordinare va permite o splitare a acţiunilor cu drept la dividend.

Puteti investi in actiunile Tesla aici:

La 15:25, ora României, acţiunile Tesla înregistrau un plus de 6,3% la circa 1.070 de dolari per unitate, ştergând recenta serie de scăderi, provocată de anunţul lui Elon Musk, conform căruia CEO-ul a fost depistat pozitiv cu coronavirus, neavând, însă „aproape niciun simptom”.

Boardul Tesla a acceptat propunerea managementului, însă autorizarea dividendelor încă are nevoie de acordul final, reiese dintr-un raport publicat astăzi de companie. Tesla urmează să ofere mai multe detalii cu privire la întâlnirea anuală a acţionarilor.

Mai multe companii americane, precum giganţii Alphabet şi Amazon.com, au anunţat la începutul anului că plănuiesc să reducă preţul acţiunilor aflate în circulaţie, facilitând astfel investiţiile sectorului de retail.

Tesla s-a bucurat de creşteri substanţiale după splitarea din august 2020. Acţiunile societăţii au fost adăugate ulterior în indicele S&P 500.

De câţiva ani, Elon Musk se află într-un conflict cu Securities and Exchange Commission (SEC – autoritatea de reglementare a pieţei americane de capital). În 2018, instituţia l-a dat în judecată pe Musk, după ce miliardarul a scris pe Twitter că va transforma Tesla în companie privată. O instanţă de judecată din SUA a decis săptămâna trecută că Musk şi Tesla vor distribui 40 de milioane de dolari acţionarilor afectaţi de respectivul tweet.

Elon Musk este cel mai bogat om din lume, deţinând o avere de 256 de miliarde de dolari, cu 66 de miliarde peste ocupantul locului doi, Jeff Bezos, conform Bloomberg Billionaires Index. Averea netă a lui Musk a scăzut cu 14,3 miliarde de dolari în 2022.

Fără a lua în calcul dinamica de astăzi din premarket, acţiunile Tesla s-au depreciat cu 15,8% de la începutul anului.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.