Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

THR Marea Neagră anunţă o pierdere de 6,8 mil. lei în primele nouă luni, de la un profit de circa 9 mil. lei în aceeaşi perioadă de anul trecut

THR Marea Neagră anunţă o pierdere de 6,8 mil. lei în primele nouă luni, de la un profit de circa 9 mil. lei în aceeaşi perioadă de anul trecut

Turism, Hoteluri şi Restaurante Marea Neagră (simbol bursier EFO), care administrează 11 hoteluri pe litoral şi mai multe restaurante, a raportat o pierdere netă de 6,8 milioane de lei la nouă luni, de la un profit de  8,9 milioane de lei în aceeaşi perioadă din 2021. Prin comparaţie, compania a avut o pierdere de 15,2 milioane de lei în S1/2022.

Veniturile grupului controlat majoritar de Transilvania Investments Alliance (TRANSI) au ajuns la 44,2 milioane de lei la finalul lunii septembrie, în coborâre cu 4% faţă de rezultatul de anul trecut, respectiv 46 de milioane de lei.

„Scăderea (…) se datorează deschiderii majorităţii unităţilor de cazare şi alimentaţie publică abia în 12 iunie 2022, renunţării la contractul cu Casa Naţională de Pensii Publice care asigură turişti în perioadele de extrasezon, precum şi diminuării numărului de turişti în raport cu anul anterior pe fondul condiţiilor geopolitice (războiul din Ucraina)“, scrie THR Marea Neagră în raportul financiar publicat la Bursă.

Cheltuielile din exploatare au fost în sumă de 50,4 milioane de lei, de la 39,5 milioane în ianuarie-septembrie 2021, înregistrându-se astfel o creştere de 27,5%.

Nouă hoteluri din Eforie Sud şi Eforie Nord, precum şi alte active de pe litoralul românesc vor fi scoase la licitaţie în perioada următoare, în urma deciziei de săptămâna trecută a Transilvania Investments Alliance (TRANSI) de a-şi repoziţiona portofoliul pe care îl deţine în sectorul ospitalităţii.

Propunerea va fi discutată în 29-30 noiembrie, în Adunarea Generală a Acţionarilor THR Marea Neagră, la care societatea de investiţii financiare deţine 78,6% din acţiuni.  Acţiunile EFO au crescut cu circa 10% anul acesta, pe tranzacţii de 4 milioane de lei. Compania are o valoare de piaţă de 112 milioane de lei, reiese din datele BVB.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.