Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Topul celor mai profitabile bănci mari din România în 2021. Cele mai mari 3 bănci sunt pe podium şi în topul profiturilor, cu 4,4 mld. lei cumulat, adică 53% din câştigul sistemului bancar

Topul celor mai profitabile bănci mari din România în 2021. Cele mai mari 3 bănci sunt pe podium şi în topul profiturilor, cu 4,4 mld. lei cumulat, adică 53% din câştigul sistemului bancar

Câştigurile celor mai profitabile 5 bănci din România depăşesc 6,3 mld. lei, adică 76% din câştigul total al sistemului. Întregul sistem bancar, format din 34 de bănci, a încheiat anul 2021 cu un profit record, de 8,3 mld. lei, cu 66% peste câştigul raportat pentru 2020.

Băncile mari au raportat pentru 2021 profituri în creş­tere comparativ cu ni­velurile din 2020, în condiţiile temperării efec­telor crizei coronavirusului şi ale scă­derii costului riscurilor şi a provi­zioa­nelor, dar şi în urma creşterii cre­ditării şi a veniturilor.

Unele bănci mari au eliberat pro­vi­zioane în 2021 şi şi-au majorat pro­fi­turile cu 20-70% sau chiar le-au du­blat faţă de câştigurile din 2020, în timp ce după criza anterioară pornită din 2009, băncile au avut ani cu pierderi.

Cele mai mari trei bănci în topul după active – Banca Transilvania, BCR şi BRD – au fost pe podium şi în cla­samentul celor mai profitabile bănci în 2021.

Profiturile nete cumu­la­te ale celor mai mari trei bănci din Ro­mâ­nia – Banca Transilvania, BCR şi BRD – au depăşit 4,4 mld. lei în 2021, pes­te nivelurile din 2020, re­prezen­tând mai mult de jumătate din câştigul întregului sistem bancar, respectiv 53%.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.