Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Tot ce trebuie să știi despre listarea Aquila la Bursa de Valori București

Tot ce trebuie să știi despre listarea Aquila la Bursa de Valori București

Compania de distribuţie şi logistică Aquila, controlată de Cătălin Vasile şi Alin Dociu, vrea lanseze o ofertă publică pentru vânzarea a 50% din acţiunile nou emise în cadrul unei majorări de capital. Oferta va include 66,6 milioane acţiuni, din totalul de 133 milioane acţiuni nou emise până în prezent. Ulterior închiderii cu succes a Ofertei, Aquila va solicita admiterea acţiunilor la tranzacţionare pe piaţa principală a BVB.

Oferta va fi adresată investitorilor de retail şi investitorilor instituţionali din România, precum şi altor investitori instituţionali eligibili.

Grupul Aquila activează în domeniul distribuţiei şi logisticii, iar cea mai mare companie din grup este Aquila Part Prod Com, care anul trecut a intrat în clubul miliardarilor în lei după un avans al afacerilor de 57%. Grupul a ajuns anul trecut la vânzări de 1,7 miliarde lei, în creştere cu 6%, şi un profit de 60 milioane lei. La nivelul primului semestru din 2021, Grupul a înregistrat o cifră de afaceri de 901 milioane lei şi un profit net de 21 milioane lei.

Principalele caracteristici ale ofertei sunt:

Numarul de actiuni oferite in cadrul ofertei: 66.666.800 actiuni existente cu valoarea nominala de 0,15 RON
Perioada de subscriere: 08.11.2021 – 16.11.2021
Intervalul de pret: 5,5 – 6,5 RON pe actiune

Oferta este impartita in doua tranșe:

 • Tranșa Investitorilor Institutionali, reprezentand 85% din numarul initial de Actiuni Oferite;
 • Tranșa Investitorilor de Retail, reprezentand 15% din numarul initial de Actiuni Oferite.

Tranșa destinata clientilor de Retail este impartita in doua sub-tranșe cu reguli de alocare diferite:

Sub-Tranșa A va avea urmatoarele caracteristici:

 • Alocare de tip “Primul Venit Primul Servit “
 • Numar de actiuni: 6.666.680
 • Pret: investitorii de retail vor subscrie la pretul maxim al ofertei, 6,5 RON
 • Subscriere minima: 750 de actiuni, echivalentul a 4.875 RON
 • Subscriere maxima: 12.000 de actiuni, echivalentul a 78.000 RON
 • Un investitor de retail va putea subscrie un numar minim de 750 de actiuni si de maxim 12.000 de actiuni prin una sau mai multe subscrieri multiple de minim 750 de actiuni

Sub-Tranșa B va avea urmatoarele caracteristici:

 • Alocare de tip “Pro-rata
 • Numar de actiuni: 3.333.340, cu posibilitatea de majorare din transa investitorilor institutionali, in cuantum de 5% din valoarea totala a ofertei
 • Pret: investitorii de retail vor subscrie la pretul maxim al ofertei, 6,5 RON
 • Subscriere minima: 750 de actiuni echivalentul a 4.875 RON

Observatii:

 • Subscrierile multiple se pot efectua doar prin acelasi intermediar/distribuitor/participant eligibil.
 • Pretul final al ofertei va fi  determinat de investitorii institutionali in intervalul 5,5 – 6,5 RON, actiunile  investitorilor de retail fiind alocate la acelasi pret.
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.