Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Traderul german de gaze Uniper va avea nevoie de alte 25 de miliarde de euro pentru a acoperi pierderile provocate de oprirea livrărilor ruseşti de gaze

Traderul german de gaze Uniper va avea nevoie de alte 25 de miliarde de euro pentru a acoperi pierderile provocate de oprirea livrărilor ruseşti de gaze

Traderul german de gaze Uniper anticipează că va avea nevoie de alte 25 de miliarde de euro din partea guvernului german, pentru a acoperi pierderile provocate de oprirea livrărilor ruseşti de gaze, ceea ce va ridica valoarea programului de salvare la 51 de miliarde de euro, transmite Reuters.

Acordul de salvare modificat reflectă anularea unei taxe pe gaze menită să ajute importatorii germani de gaze să suporte costuri suplimentare şi ridică suma pentru naţionalizarea Uniper.

Surse au declarat luna trecută că sunt necesare fonduri suplimentare zeci de miliarde de euro pentru a stabiliza Uniper, după ce Berlinul a decis să renunţe la taxă, care ce ar fi permis companiilor de gaze să transfere majoritatea costurilor mai mari de achiziţie către clienţi.

”Este vorba despre nimic mai puţin decât o parte substanţială din factura pentru gaze a Germaniei, care va fi plătită acum din veniturile fiscale şi nu, aşa cum era planificat iniţial, printr-o suprataxă pentru gaze”, a declarat directorul general al, Klaus Dieter Maubach, potrivit Reuters, citat de News.ro.

Acţiunile Uniper, care au scăzut cu 84% până în prezent, au coborât miercuri cu până la 4,5%.

Conform celui mai recent acord, Berlinul va subscrie tranşe de capital autorizat în valoare totală de până la 25 de miliarde de euro, pentru a acoperi pierderile din volumele restante de gaze ruseşti până în 2024, a declarat cel mai mare importator de gaze din Germania.

Investitorii vor vota acordul, inclusiv acţiuni susţinute de stat de până la 33 de miliarde de euro, linii de credit de până la 18 miliarde de euro de la banca de stat KfW şi 500 de milioane pentru cumpărarea companiei-mamă a Uniper, Fortum , a o şedinţă din 19 dec.

Uniper aproape s-a prăbuşit după ce compania rusă Gazprom, cel mai mare furnizor al său, a oprit fluxurile de gaze la începutul acestui an, ceea ce Berlinul a spus că este o reacţie la sancţiunile occidentale din cauza războiului din Ucraina, ceea ce Moscova neagă.

Acest lucru nu numai că a declanşat o pierdere netă de 40 de miliarde de euro la Uniper, cea mai mare din istoria corporaţiei germane, dar a forţat Germania să naţionalizeze compania pentru a evita ceea ce a descris drept un efect în stilul Lehman Brothers în sectorul energetic.

Cuvinte cheie:

ga, germania, traderi de gaz, Uniper
Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.