Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Tranzacție uriașă între România și SUA. Romgaz a cumpărat gazele din Marea Neagră

Tranzacție uriașă între România și SUA. Romgaz a cumpărat gazele din Marea Neagră

Tranzacție uriașă între România și Statele Unite ale Americii! Romgaz se bucură de o nouă achiziție spectaculoasă. Concret, Societatea Națională de Gaze Naturale a cumpărat gazele din Marea Neagră.

Romgaz a cumpărat gazele din Marea Neagră: tranzacție uriașă

Romgaz s-a înțeles cu ExxonMobil pentru gazele din Marea Neagră. Concret, producătorul de gaze naturale Romgaz care este controlat de statul român și gigantul petrolier american au finalizat negocierile de preluare integrală a sucursalei românești a ExxonMobil.

Sucursala din urmă deține 50% din drepturile aferente concesiunii perimetrului offshore de gaze naturale Neptun Deep din Marea Neagră. Compania-mamă se pregăteșe să adopte o decizie finală în cursul anului viitor în legătură cu o investiție în proiectul Neptun Deep, fiind încurajată de evoluția din țara noastră unde Guvernul pare hotărât să declanșeze procedura parlamentară de modificare a Legii Offshore.

În acest context, Romgaz depune o ofertă angajată pentru achiziționarea filialei ExonMobil care deține 50% din proiect. OMV va analiza renunțarea la exercitatea opțiunii pentru achiziționarea unei participații de 24.9% din proiectul Gazprom în cazul în care va fi adoptată o decizie favorabilă de investiție în proiectul în cauză.

Vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), Zoltan Nagy-Bege, a declarat că dacă exploatarea gazelor din Marea Neagră nu începe în următorii 2-3 ani acestea vor rămâne îngropate sub apele mării.

“Nu ne permitem luxul să amânăm investițiile în exploatarea gazelor din Marea Neagră, impactul asupra economiei ar fi uriaș. Predicția mea este că dacă nu începem exploatarea în 2, maximum 3 ani, nu va exista niciodată o producție de gaze în partea românească a Mării Negre”, a spus oficialul ANRE, la o dezbatere organizată de Consiliul Investitorilor Străini.

Ministrul Energiei vine cu declarații în acest context. Oficialul consideră că se vor scoate mai multe gaze decât se poate consuma.

„Eu cred că vom scoate din Marea Neagră mai mult decât putem consuma noi, dar avem răgaz până în 2025 probabil când ar putea să iasă prima moleculă din Neptun Deep. Și aici aş face o paranteză. Primul gaz românesc, prima moleculă de gaz românesc din Marea Neagră, va fi anul acesta. Va fi scoasă de compania Black Sea Oil&Gas din alt perimetru, Aurora, în zona de nord a arealului şi vor scoate primul gaz românesc. Este o descoperire mai mică, este un perimetru mai mic decât Neptun Deep, dar va ieşi primul gaz românesc din Marea Neagră. Deci, vom avea anul acesta primul gaz scos din Marea Neagră”, a spus ministrul Energiei, citat de Agerpres.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.