Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Turbomecanica vrea să aloce 86% din profitul anului trecut ca dividende. Randament brut de 13,7%

Turbomecanica vrea să aloce 86% din profitul anului trecut ca dividende. Randament brut de 13,7%

Conducerea Turbomecanica Bucureşti (TBM) propune acţionarilor, la adunarea din 28 aprilie, alocarea sumei de 10,1 milioane de lei ca dividende, echivalentul unei distribuţii de 86% din profitul anului trecut, conform convocatorului companiei aeronautice publicat, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dividendul unitar este de 0,02735 lei, valoare care raportată la preţul de închidere al acţiunii TBM de ieri, de 0,199 lei, oferă un randament brut de 13,7%. Pentru a beneficia de dividende, investitorii trebuie să aibă acţiuni TBM la data de 26 mai, plăţile urmând să se facă începând cu 10 iunie, dacă propunerea va trece de votul AGA.

De asemenea, acţionarilor Turbomecanica li se propune aprobarea achiziţionării de către companie a unor titluri de stat şi obligaţiuni corporative în valoare de cel mult 20 milioane de lei.

Pentru anul trecut, societatea a raportat venituri preliminare de 130,6 milioane de lei, cu 4,5% peste cele din 2020, în timp ce profitul brut a fost de 13,2 milioane de lei, sub cel din anul anterior, de 16,5 milioane de lei.

Cel mai mare acţionar al Turbomecanica este Radu Viehmann, care la finele anului trecut avea 25,92% din capitalul companiei, în timp ce Dana Maria Ciorapciu deţinea 15,16% din societatea aeronautică. Evaluarea bursieră a Turbomecanica se ridică la 73,5 milioane de lei.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.