Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

UiPath estimează venituri de aproape 231 de milioane de dolari în T2 din 2022

UiPath estimează venituri de aproape 231 de milioane de dolari în T2 din 2022

UiPath (PATH), cel mai valoros startup de IT din țara noastră, a înregistrat joi o creștere de 16,7% la bursa de la New York , după ce compania respectivă a raportat o creştere a veniturilor recurente anualizate (ARR) de 50%. ARR net a ajuns la 51,8 de milioane de dolari americani, iar rata netă de retenţie a dolarului a urcat cu 138%.

În prezent, veniturile companiei au atins 245,1 de milioane de dolari americani, plus o creștere de 32% în primul trimestru din acest an (perioada cuprinsă între februarie și aprilie) pe baza calendarului de raportări din Statele Unite ale Americii.

Potrivit standardelor americane GAAP (generally accepted accounting principles), marja brută a fost de 82%, iar marja brută non-GAAP a fost de 85%.

Puteti investi in UiPath aici: https://bit.ly/actiuni-uipath

Pe 30 aprilie 2022, cash-ul, echivalentul de cash şi titlurile tranzacţionabile au ajuns la 1,8 miliarde de dolari americani. De asemenea, profitul net per acţiune (EPS) non-GAAP a fost de – 0,03 dolari americani, peste aşteptările analiştilor economici.

UiPath estimează venituri de 231 de milioane de dolari americani în T2 din 2022

În prezent, UiPath estimează venituri cuprinse între 229 de milioane de dolari americani şi 231 de milioane de dolari americani în al doilea trimestru din acest an, în contextul în care media prognozelor se situa în jurul sumei de 229,5 milioane de dolari americani.

Totodată, părerile privind acţiunile PATH sunt împărţite, existând analişti economici care recomandă companiei investitori pe fondul scăderilor din ultima perioadă, cât şi participanţi la piaţa globală care mai degrabă ar evita firma respectivă.

În aprilie 2021, dinamica de la IPO-ul a fost de – 73%, iar capitalizarea societăţii depășește 10 miliarde de dolari americani.

Menționăm faptul că, la ora publicării acestui articol, acţiunile PATH urcau în premarket cu 1,3%, relatează Seeking Alpha (serviciu de conținut pentru piețele financiare).

Amintim faptul că, la sfârșitul lunii aprilie, UiPath a anunțat numirea lui Robert Enslin în funcția de co-CEO, acesta urmând să preia o parte din responsabilitățile fondatorului și CEO-ului Daniel Dineș.

Robert Enslin a devenit noul co-CEO al companiei de IT UiPath

Acesta va prelua o parte din responsabilităţile lui Daniel Dineș, fondator şi CEO. Robert Enslin vine de la Google Cloud, unde a fost responsabil de vânzări.

UiPath a avut o evoluţie stelară, pornind de la o evaluare de 120 mil dolari americani în 2017, pentru a ajunge la 40 mld. dolari americani în momentul listării la bursa de la New York, acum un an. De atunci, acţiunile au scăzut cu 80%, compania valorând 9,7 mld. dolari americani.

De asemenea, la finalul lunii martie, acţiunile UiPath afişau o scădere de aproape 15% la bursa de la New York, după ce compania de IT a dat publicităţii prognozele de venituri pentru primul trimestru, prognoze considerate de analiştii economici prea conservatoare, relatează agenția de presă Reuters.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.