Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

UiPath estimează venituri de circa 1,2 mld. dolari pentru următorul exerciţiu financiar, în creştere cu 18%, însă sub aşteptările pieţei. Prognoză similară pentru rata anuală de reînnoire a abonamentelor. Acţiunile, minus 4% în premarket

UiPath estimează venituri de circa 1,2 mld. dolari pentru următorul exerciţiu financiar, în creştere cu 18%, însă sub aşteptările pieţei. Prognoză similară pentru rata anuală de reînnoire a abonamentelor. Acţiunile, minus 4% în premarket

Daniel Dines, Co-founder & CEO at UiPath addresses the audience during the third day of the Web Summit 2021 at Parque das Nacoes in Lisbon.
Third Day of the Web Summit 2021 at Parque das Nacoes in Lisbon, Portugal – 03 Nov 2021,Image: 641462340, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

UiPath (PATH), prima companie românească ajunsă pe Wall Street, se aşteaptă la venituri de 1,18 miliarde de dolari în anul fiscal 2024, în creştere cu 18% faţă de rezultatul estimat pentru actualul exerciţiu financiar, însă sub aşteptările pieţei.

De asemenea, compania cu 7 miliarde de dolari capitalizare estimează că rata anuală de reînnoire de abonamentelor, calculată prin indicatorul ARR, va creşte cu 18% la 1,36 miliarde de dolari şi prognozează că marja operaţională non-GAAP (generally accepted accounting principles) va urca de la an la an cu 300 până la 400 puncte de bază, raportându-se aici la previziunile lansate la jumătatea anului fiscal 2023, mai precis pe 6 septembrie 2022, conform unui document publicat la Securities and Exchange Commission (SEC – autoritatea de reglementare a burselor americane).

„Vrem să atragem atenţia că aceste declaraţii reprezintă strict predicţii, iar rezultatele propriu-zise pot fi diferite de actualele afirmaţii”, scrie UiPath în documentul de la SEC.

Phil Winslow, analist al gigantului bancar elveţian Credit Suisse, a redus preţul ţintă pentru acţiunile UiPath, de la 37,5 dolari la 30 dolari, însă îşi menţine recomandarea de „outperform” pentru companie.

Totodată, Raimo Lenschow, analist al grupului bancar britanic Barclays, a oferit un target de preţ de 17 dolari, redus de la 18 dolari, menţinându-şi rating-ul de „overweight” (supraalocare), conform Seeking Alpha. Un alt analist citat de publicaţie spune că estimările de 18% privind indicatorul ARR – sub prognozele de 25% – vor „diminua încrederea” investitorilor.

La începutul lunii septembrie, UiPath şi-a actualizat în jos prognozele pentru anul fiscal 2023, fapt ce a determinat grupul de investiţii Mizuho să reducă ratingul companiei de IT, citând în acest sens o serie de „repoziţionări strategice”.

Printre riscurile cu care se poate confrunta pe viitor, compania listează actualele condiţii politice, economice şi de business, inclusiv turbulenţele geopolitice şi efectele macroeconomice cauzate de războiul din Ucraina, presiunile inflaţioniste tot mai mari şi volatilitatea din pieţele valutare.

Tot aici, compania mai menţionează, printre altele: „creşterile rapide pe care le-am înregistrat recent, care ar putea să nu constituie un indicator privind creşterile viitoare, istoria noastră operaţională limitată, abilitatea de a ne gestiona cu succes creşterile, cât şi de a satisface şi de a ne adapta la nevoile clienţilor, dependenţa de clienţii existenţi care ar putea să îşi reînnoiască licenţele şi să achiziţioneze noi licenţe de la noi sau partenerii noştri, pieţele competitive în care suntem prezenţi, abilitatea de a ne menţine şi dezvolta canalele de distribuţie, abilitatea de a ne menţine şi motiva managementul şi angajaţii cheie”.

Marţi, acţiunile PATH au crescut cu 5,3%, însă înaintea şedinţei de tranzacţionare de astăzi din New York înregistrau o scădere de 4%. În 2022, compania este pe minus cu 69,4%. De la oferta publică iniţială din aprilie anul trecut, acţiunile au pierdut 82%.

Societatea a avut venituri de 242 de milioane de dolari în T2/2022, faţă de 195,5 milioane de dolari în aceeaşi perioadă de anul trecut. Pierderile au ajuns la 120 de milioane de dolari, mai mari cu 20 de milioane faţă de T2/2021. Indicatorul ARR a urcat cu 44% la 1,04 miliarde de dolari, iar marja brută GAAP a fost de 82%.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.