Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Un hacker fură 1,7 milioane de dolari în NFT-uri de pe OpenSea

Un hacker fură 1,7 milioane de dolari în NFT-uri de pe OpenSea

OpenSea, cea mai mare piață NFT din lume, a declarat că investighează un atac de tip phishing prin care atacatorii au furat tokenuri non-fungibile (NFT) de la utilizatori.

Deși co-fondatorul și CEO-ul platformei, Devin Finzer, a confirmat că a avut loc un atac, el a spus că nu a fost o breșă la nivel de rețea, ci un atac de tip phishing. Potrivit Finzer, cel puțin 32 de utilizatori și-au pierdut NFT-urile în favoarea atacatorului.

Șeful OpenSea a spus că zvonurile despre un hack de 200 de milioane de dolari pe piața principală NFT sunt false.

„Din câte putem spune, acesta este un atac de tip phishing. Nu credem că este conectat la site-ul OpenSea. Se pare că până acum 32 de utilizatori au semnat un payload rău intenționat de la un atacator, iar unele dintre NFT-urile lor au fost furate”, a menționat el sâmbătă seara, în urma raportărilor despre atac.

Peckshield pare să fi ajuns la aceeași concluzie că furtul a rezultat dintr-un atac de tip phishing care a implicat adresele de e-mail ale utilizatorilor. Atacul a avut originea „în afara site-ului OpenSea”, a menționat compania.

„Acțiune” a avut loc în timp ce utilizatorii își „migrat” listele NFT către un nou contract inteligent, așa cum a informat echipa OpenSea.

„Utilizatorii autorizează „migrarea” conform instrucțiunilor din e-mailul de phishing și, din păcate, autorizarea permite hackerului să fure NFT-urile valoroase…”, a explicat Peckshied.

Finzer a spus că atacatorul a reușit să vândă unele dintre NFT-urile furate pentru ETH, în valoare de aproximativ 1,7 milioane de dolari în acel moment.

O actualizare de la firma de securitate blockchain și de analiză a datelor Peckshield duminică dimineața a arătat că escrocul a reușit să spele aproximativ 1.100 de ETH, în valoare de aproximativ 2,9 milioane de dolari.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.