Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Un indian ar putea să devină noul președinte al Băncii Mondiale: e singurul candidat nominalizat

Un indian ar putea să devină noul președinte al Băncii Mondiale: e singurul candidat nominalizat

Ajay Banga a fost singurul candidat nominalizat pentru funcția de președinte al Băncii Mondiale, a anunțat organizația internațională.

Fostul director executiv al Mastercard nu are garanția că îi va succeda lui David Malpass într-una dintre cele mai importante funcții din domeniul dezvoltării globale, dar ridicarea sa în funcție este acum foarte probabilă.

Consiliul executiv al Băncii Mondiale, care reprezintă acționarii băncii, a declarat joi că “va organiza un interviu oficial cu candidatul la Washington DC și se așteaptă să încheie selecția prezidențială în timp util”, informează FT.

Ajay Banga s-a născut la 10 noiembrie 1959, statul Bombay, India (în prezent în Maharashtra), într-o familie sikh, unde tatăl său, ofițer de armată, era detașat. Familia sa este originară din Jalandhar, Punjab. Tatăl său, Harbhajan Singh Banga, este un general-locotenent în retragere care a servit în armata indiană. Este fratele mai mic al omului de afaceri M. S. Banga.

content-imageAjaypal Singh Banga (născut la 10 noiembrie 1959) este un om de afaceri american de origine indiană. La 23 februarie 2023, a fost nominalizat de președintele Statelor Unite, Joe Biden, pentru a conduce Banca Mondială. În prezent este vicepreședinte la General Atlantic.

A fost președinte executiv al Mastercard, după ce anterior a fost președinte și director executiv (CEO) al companiei din iulie 2010 până la 31 decembrie 2020. S-a retras din această funcție la 31 decembrie 2021, pentru a se alătura General Atlantic. Pachetul său salarial în 2020 a fost de 27,77 milioane de dolari.

Este, de asemenea, președinte al holdingului de investiții Exor, cu sediul în Olanda, și președinte al Parteneriatului public-privat pentru America Centrală împreună cu vicepreședintele american Kamala Harris.

Banga este fostul președinte al Consiliului de afaceri SUA-India (USIBC), care reprezintă peste 300 dintre cele mai mari companii internaționale care investesc în India, și președinte al Camerei Internaționale de Comerț.

De asemenea, este membru al consiliului de administrație al Dow Chemical Company, membru al Consiliului pentru Relații Externe și membru al Consiliului Internațional de Afaceri al Forumului Economic Mondial.

Banga a fost nominalizat de președintele Joe Biden pentru funcția de președinte al Grupului Băncii Mondiale, funcție care în mod tradițional a fost din partea Statelor Unite.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.