Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Valoarea de piaţă a Apple ajunge peste capitalizarea cumulată a Alphabet (Google), Amazon şi Meta (Facebook). Acţiunile producătorului iPhone-urilor, minus 23% în 2022

Valoarea de piaţă a Apple ajunge peste capitalizarea cumulată a Alphabet (Google), Amazon şi Meta (Facebook). Acţiunile producătorului iPhone-urilor, minus 23% în 2022

Gigantul american Apple (simbol bursier APPL) a închis şedinţa de tranzacţionare din 2 noiembrie cu o capitalizare de 2.307 miliarde de dolari, mai mult decât valoarea de piaţă cumulată a Alphabet (GOOG), compania-mamă a Google, Amazon (AMZN) şi Meta Platforms (META), grup care include Facebook, Instagram şi WhatsApp. Cele trei companii valorau 2.306 miliarde de dolari după închiderea respectivei sesiuni de trading.

Alphabet, Amazon şi Meta au început 2022 cu o capitalizare cumulată de 4.410 miliarde de dolari, faţă de o evaluare de 2.913 miliarde pentru producătorul iPhone-urilor, scrie SeekingAlpha.

„Uitaţi-vă la cel mai recent trimestru: Apple a avut un free cash flow (FCF/flux de numerar disponibil – n.r.) de 20 de miliarde, Google a avut 16 miliarde de dolari, Meta 0,3 miliarde, iar Amazon a înregistrat un minus de 5 miliarde de dolari. Bineînţeles că acest lucru nu oferă o perspectivă completă, însă Apple raportează un FCF masiv, spre deosebire de ceilalţi”, spune analistul Joseph Carlson.

Cele patru companii au publicat săptămâna trecută rezultatele aferente trimestrului 3, însă doar raportul Apple a avut parte de o reacţie pozitivă din partea pieţei, în vreme ce ritmul record de vânzare a laptopurilor Mac a compensat vânzările uşor sub estimări ale iPhone-urilor.

La polul opus, investitorii Meta se tem că societatea depune prea mult efort spre divizia metaverse, iar Amazon se aşteaptă la venituri de maximum 148 de miliarde de dolari în T4, sub 155,2 miliarde cât au prognozat analiştii furnizorului de date Refinitiv.

Totodată, Alphabet nu a reuşit să se încadreze în aşteptările pieţei privind veniturile totale, profitul net per acţiune (EPS) şi veniturile din reclamele prezente pe platforma YouTube.

Fără dinamica şedinţei de joi, acţiunile Apple s-au depreciat 23% de la începutul anului. Amazon este pe minus cu 47% în aceeaşi perioadă, iar Alphabet cu 41%. Acţiunile Meta au pierdut {etoroCFDrisk}%.

Aşadar, Apple este singura companie din grup care a reuşit să întreacă evoluţia indicelui Nasdaq Composite, respectiv minus 34%.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.