Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Visual Fan, compania care vinde sub marca Allview – declin drastic al afacerilor și profitabilității în S1

Visual Fan, compania care vinde sub marca Allview – declin drastic al afacerilor și profitabilității în S1

Listată în vara anului trecut, compania brașoveană Visual Fan, care comercializează gadgeturi sub marca Allview, afișează un declin drastic al afacerilor și profitabilității în primele 6 luni ale anului. Visual Fan (ALW) a realizat în primul semestru venituri din exploatare de 37,70 milioane lei, în scădere cu 43,54% față de cele de 66,78 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

„Prețurile oferite de noi în piață la anumite produse și modele, precum și timpul de livrare redus ne-au permis să contractăm și să livrăm către partenerii noștri recurenți în trimestrul 1 al anului 2021 cantități mai mari decât în mod regulat din categoria de produse tablete și laptop-uri. Acest lucru se reflectă în cifra de afaceri mai mare obținută în semestrul 1 al anului 2021 și ponderea acesteia din anul 2021”, explică oscilația majoră din bilanț compania. Nu este prima deviație majoră după câștiguri excepționale.

Și în memorandumul de listare, cei de la Visual Fan au atras atenția că rezultatul din 2020 nu va fi repetabil, fiind sub impactul unor livrări în contextul unor comenzi de pandemie.

Cheltuielile de exploatare s-au redus cu 41,04%, la 35,87 milioane lei, de la 60,84 milioane lei, la S1 2021. Rezultatul net s-a prăbușit de 3 ori, la 1,65 milioane lei, de la 4,78 milioane lei. La data de 30 iunie, Visual Fan avea active totale de 119,69 milioane lei, cu 7,92% mai mari decârt cele de 110,90 milioane lei de la jumătatea anului trecut. În același interval de raportare, datoriile totale au crescut cu 29,59%, la 43,781 milioane lei, de la 33,73 milioane lei.

La ultimul preț de pe piața AeRO de la BVB, de 12,30 lei/acțiune, compania care îl are ca acționar majoritar, cu o participație de 82,80% pe omul de afaceri Lucian Peticilă, are o capitalizare bursieră de 82,00 milioane lei (16,83 milioane euro), cu 45,33% mai mică decât cea de la intrarea în ringul bursier în luna iulie a anului trecut.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.