Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Vrancart (VNC) – profit net în stagnare la 9 luni

Vrancart (VNC) – profit net în stagnare la 9 luni

Producătorul de hârtie, carton și ambalaje Vrancart – companie care va închide întreg cercul reciclării investind 17 milioane euro în 6 noi linii de business ce vor deveni operaționale în următorii 2 ani – nu și-a sporit profitabilitatea în pofida unei majorări cu un sfert a vânzărilor.

VNC (VRANCART SA) a realizat în primele 9 luni venituri din cifra de afaceri de 321,30 milioane lei, cu 26,00% mai mari decât cele de 255,00 milioane lei din perioada similară a anului trecut.

În același interval de raportare, cheltuielile cu materiile prime au urcat cu 51,53%, la 177,93 milioane lei, iar cheltuielile cu personalul s-au majorat cu 15,56%, la 58,52 milioane lei, de la 50,64 milioane lei. Astfel, rezultatul operațional a scăzut cu 10,05%, la 13,25 milioane lei, de la 14,73 milioane lei în primele 3 trimestre din 2020. La S1, câștigul net era deja de 9,10 milioane lei, iar pe întreg anul trecut, acesta s-a ridicat la 16,10 milioane lei.

La începutul acestui an, compania a demarat un program amplu de investiții care se va ridica la 17 milioane lei, inclusiv prin accesarea unui ajutor de stat de 8,3 milioane lei, și astfel va închide întreg cercul reciclării. Directorul general Ionel Ciucioi a explicat în detalii într-un interviu pentru Profit.ro detalii despre cele noi 6 linii de business ale Vrancart Recycling, companie deținută în integralitate de Vrancart, firma listată la BVB. Aportul noii companii la activele imobilizate ale Vrancart este de 15,60 milioane lei.

Astfel, activele totale firmei care are acționar majoritar pe SIF Banat-Crișana (SIF1), cu o participație de 75,06%, au crescut cu 7,94%, la 500,78 milioane lei de la 463,76 milioane lei la 30 septembrie 2020.

În același răstimp, datoriile totale au urcat cu 16,09%, la 273,95 milioane lei, de la 235,98 milioane lei Societatea a înființat, de asemenea, Ecorep Group, organizație care care Implementează Obligațiile privind Răspunderea Extinsă a Producatorului OIREP, licențiate de Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, la aceasta participând și Dedeman în calitate de beneficiar.

La începutul anului 2020, Pavăl Holding, firma prin care fondatorii retailerului de construcții Dedeman, frații Dragoș și Adrian Pavăl, iau expunere pe bursa românească, a ajuns la o deținere de aproximativ 17,09% din titluri, după ce a cumpărat într-o zi cu tranzacții depășind 27,52 milioane de lei pe acest emitent pachetele aflate anterior în portofoliile Allianz Țiriac și NN Group.

La ultimul preț de închidere de pe bursă, de 0,2240 lei/acțiune, capitalizarea de piață a Vrancart se ridică la 231,10 milioane lei (46,69 milioane euro).

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.