Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Warren Buffet a utilizat 51 de miliarde de dolari în primele 3 luni ale anului 2022. Este o treime din rezerva de cash a imperiului său

Warren Buffet a utilizat 51 de miliarde de dolari în primele 3 luni ale anului 2022. Este o treime din rezerva de cash a imperiului său

Warren Buffett, în vârstă de 91 de ani, a utilizat în primele trei luni ale anului 51 de miliarde de dolari. Suma respectivă este aproximativ o treime din rezerva de cash pe care imperiului său de investiţii, Berkshire Hathaway, o deţinea la finalul anului trecut. Așadar, Warren Buffet, în vârstă de 91 de ani şi-a redeschis portofelul într-un moment marcat de declinuri considerabile pe piaţa americană de capital. Celebrul investitor american a utilizat în primele trei luni ale anului 51 de miliarde de dolari, aproximativ o treime din rezerva de cash pe care imperiului său de investiţii, Berkshire Hathaway, o deţinea la finalul anului trecut.

Mai precis, Buffett a mizat pe dezvoltatorul de jocuri video Activision Blizzard, cvadruplându-şi deţinerea după ce Microsoft a anunţat că va prelua compania. Astfel, participaţia ajunge în prezent la 9,5% din totalul acţiunilor. Microsoft s-a oferit să achiziţioneze compania pentru 95 de dolari per unitate. Acţiunile Activision se tranzacţionează la circa 78 de dolari pe Nasdaq şi, dacă acordul cu Microsoft ajunge fără probleme la final, Buffett poate încasa un profit de cel puţin 17 dolari per acţiune.

Totodată, investitorul s-a orientat către retailerul Floor & Decor (FND), bine poziţionat în industria produselor de curăţat podele. Acţiunile se tranzacţionează la un multiplu de 30 x veniturile viitoare şi compania are marje relativ solide. În primul trimestru, Buffett şi-a actualizat portofoliul cu încă 3,9 milioane de acţiuni FND, uitându-se între timp şi la oportunităţile oferite de noul context energetic. Astfel, gigantul petrolier Chevron a devenit în intervalul ianuarie-martie a patra cea mai mare poziţie din portofoliul Berkshire. Compania produce 2% din petrolul vândut anual la nivel global şi joacă un rol cheie în lanţurile de aprovizionare ale industriei energetice. Buffett a obţinut expunere pe Chevron în 2020, însă a utilizat tot mai mult capital în acest sens în T1/2022.

Simutaln, şeful gigantului de investiţii a achiziţionat 136 de milioane de acţiuni la Occidental Petroleum, grup ale cărui acţiuni s-au apreciat cu 128% anul acesta. În ciuda creşterii, acţiunile se tranzacţionează la un multiplu de numai 10,7 x veniturile estimate pe 12 luni. Compania este în prezent a opta cea mai mare deţinere a Berkshire.

Portofoliul companiei este dominat, însă, de Apple, cu 43% din total. La începutul lui 2022, Berkshire deţinea circa 887 de milioane de acţiuni la producătorul telefoanelor iPhone, grupul de investiţii cumpărând ulterior alte 4 milioane de unităţi. Valoarea totală a investiţiei este de 155,5 miliarde de dolari. Mai mult, Warren Buffett a obţinut expunere şi pe producătorul de hardware şi software HP.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.