Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Warren Buffett a investit 1 miliard de dolari în acțiuni Activision Blizzard înainte de achiziția ei de către Microsoft

Warren Buffett a investit 1 miliard de dolari în acțiuni Activision Blizzard înainte de achiziția ei de către Microsoft

Berkshire Hathaway, vehiculul de investiții a lui Warren Buffett, a achiziționat acțiuni în valoare de aproximativ 1 miliard de dolari la Activision Blizzard în Q4 din 2021, intervenind înainte ca Microsoft să accepte să cumpere producătorul de jocuri video pentru 68,7 miliarde de dolari.

Berkshire deținea 14,66 milioane de acțiuni evaluate la 975 milioane USD la sfârșitul anului 2021, arată dosarul.

Microsoft și-a anunțat intenția de a achiziționa Activision Blizzard la mijlocul lunii ianuarie pentru 95 USD per acțiune, trimițând stocul în creștere cu 25% la peste 82 USD, deși de atunci a scăzut puțin. Ar fi cea mai mare tranzacție realizată vreodată de o companie de tehnologie din SUA.

Warren Buffett este gata să obțină un profit frumos dacă achiziția se închide. Acțiunile au ajuns la 56,40 USD în al patrulea trimestru, după ce Departamentul pentru Ocuparea Forței de Muncă și Locuințe Echitabile din California a depus o acțiune în care susținea că Activision și filialele sale au promovat o cultură sexistă și au plătit femeile mai puțin decât bărbații.

Activision a mai spus în noiembrie că amână lansările Diablo IV și Overwatch 2. Și a fost lovit de recenzii dezamăgitoare ale noului său joc Call of Duty: Vanguard, lansat în aceeași lună.

Bill Gates, co-fondator și fost CEO al Microsoft, a demisionat din consiliile Berkshire Hathaway și Microsoft în 2020. Gates este un prieten de multă vreme cu Buffett, președintele și CEO-ul Berkshire Hathaway. Ei ocupă locul al patrulea și, respectiv, al șaselea, printre cei mai bogați oameni din lume.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.