Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Warren Buffett câștigă peste 120 de miliarde de dolari din creșterea Apple la 3 trilioane de dolari, printre cele mai bune pariuri ale sale vreodată

Warren Buffett câștigă peste 120 de miliarde de dolari din creșterea Apple la 3 trilioane de dolari, printre cele mai bune pariuri ale sale vreodată

Participația de 5% la Apple pe care Berkshire Hathaway a achiziționat-o în 2018 pentru 36 de miliarde de dolari valorează acum 160 de miliarde de dolari, deoarece gigantul tehnologic a atins pragul de 3 trilioane de dolari. Conglomeratul lui Warren Buffett s-a bucurat, de asemenea, de dividende regulate de la Apple, cu o medie de aproximativ 775 de milioane de dolari anual.

Pe eToro poti achizitiona actiuni la companii internationale de top, precum Apple, Facebook, Amazon, IBM, Microsoft, iar lista poate continua. Tot pe eToro poti investi in ETF-uri sau tranzactiona perechi de valute, indici si marfuri cu ajutorul CFD-uri.

Participația Berkshire la Apple reprezintă acum mai mult de 40% din portofoliul său de acțiuni. Pariul lui Warren Buffett pe acţiunile Apple ar putea ajunge să fie una dintre cele mai câștigătoare investiții ale sale, obţinând peste 120 de miliarde de dolari, în timp ce gigantul tehnologic a doborât încă un record pentru a depăși o evaluare de piață de 3 trilioane de dolari în această săptămână.

Berkshire Hathaway a început să cumpere acțiuni Apple în 2016, iar până la jumătatea anului 2018, conglomeratul a acumulat 5% din proprietatea producătorului de iPhone, o participație care a costat 36 de miliarde de dolari. Așteptând până în 2022, investiția Apple valorează acum 160 de miliarde de dolari, deoarece creşterea masivă s-a extins în noul an.

„Fără îndoială, este una dintre cele mai puternice investiții pe care Berkshire le-a făcut în ultimul deceniu”, a declarat James Shanahan, analist Berkshire la Edward Jones.

În afară de aprecierea gigantică a prețului acțiunilor Apple, a fost, de asemenea, un pariu profitabil pentru Berkshire din cauza plăților dividendelor. Berkshire s-a bucurat de dividende regulate, în medie de aproximativ 775 de milioane de dolari anual.

Buffett a avut aversiune faţă de acțiunile tehnologice, dar „Oracolul din Omaha” s-a încălzit în acest sector în ultimul deceniu cu ajutorul adjuncților săi, Todd Combs și Ted Weschler. Participația Berkshire la Apple reprezintă acum mai mult de 40% din portofoliul său de acțiuni.

„Este probabil cea mai bună afacere pe care o cunosc din lume. Berkshire deține acum 5,4% din Apple. Această creștere a fost fără costuri pentru noi, deoarece Apple și-a răscumpărat continuu acțiunile, reducând astfel substanțial numărul pe care îl are acum în circulație.”, a spus Buffett într-un interviu CNBC în februarie 2020.

Conglomeratul este cel mai mare acționar al Apple, în afara furnizorilor de fonduri tranzacționate la bursă și indici. Investitorul miliardar a numit participaţia Berkshire la Apple „a treia cea mai mare afacere” după interesele sale în asigurări și căi ferate. Buffett a spus anterior că iPhone-ul este un produs „lipicios”, menținând oamenii în ecosistemul companiei.

„Nu mă gândesc la Apple ca la o acțiune. Cred că este a treia noastră afacere.” „Investiția Berkshire în Apple ilustrează în mod viu puterea răscumpărărilor”, a spus conglomeratul în raportul său anual pentru 2020.

Investiția în gigantul tehnologic a jucat un rol esențial în a ajuta conglomeratul să facă față crizei Covid-19 în 2020, deoarece alți piloni ai afacerii sale, inclusiv asigurările și energia, au avut un impact uriaș.


Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.