Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Warren Buffett cumpără prin Berkshire Hathaway o participație de 4,2 miliarde de dolari la HP

Warren Buffett cumpără prin Berkshire Hathaway o participație de 4,2 miliarde de dolari la HP

Berkshire Hathaway a acumulat un pachet de 11,4% din acțiuni în valoare de 4,2 miliarde de dolari în HP Inc., producătorul de computere personale și imprimante, reiese dintr-un raport publicat la SEC, autoritatea de reglementare a burselor americane.

Joi, cu o oră şi jumătate înainte de startul sesiunii de tranzacţionare din New York, acţiunile HP se apreciau cu circa 14%.

„Berkshire Hathaway este unul dintre cei mai respectaţi investitori din lume şi îi urăm bun venit în postura de investitor al HP”, spune un purtător de cuvânt al HP.

HP a înregistrat rezultate încurajatoare datorită CEO-ului Enrique Lores. Compania a întrecut cu mult aşteptările analiştilor cu privire la primul trimestru al actualului exerciţiu financiar (raportat la sfârşitul lunii februarie), rezultatele fiind stimulate de vânzările comerciale de computere şi imprimante, care au crescut cu 26%, respectiv 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Procentele au compensat evoluţia slabă a vânzărilor de produse destinate consumatorilor. HP susţine că vânzările efectuate direct către consumatori au scăzut cu 1% şi 23% în cazul PC-urilor şi imprimantelor.

Marjele de profit operaţional ale segmentului HP de sisteme personale au crescut cu 70 de puncte de bază, însă au scăzut cu 160 de puncte în ceea ce priveşte businessul dedicat imprimantelor.

HP, care şi-a răscumpărat constant din acţiuni sub mandatul lui Lores, a achiziţionat acţiuni de 1,8 miliarde de dolari în trimestrul anterior. De asemenea, societatea a oferit recent o serie de estimări peste prognozele analiştilor de pe Wall Street şi a anunţat luna trecută că va cumpăra furnizorul de soluţii workplace Poly pentru 3,3 miliarde de dolari.

Totuşi, unii analişti pot argumenta că acţiunile HP nu au fost apreciate cum trebuie de către investitori. Acţiunile companiei se tranzacţionează la un multiplu de 8,5 x veniturile estimate (price-to-earnings), sub multiplii S&P 500 şi Xerox de 18,2, respectiv 12.

Acţiunile HP s-au apreciat cu 8,15% în ultimele 12 luni, însă fără dinamica de joi din premarket. Valoarea de piaţă este de circa 37 de miliarde de dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!

binance-banner-1024x127.jpg


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.