Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

XTB: Monedele digitale, sub presiunile inflaţioniste şi controversele din industrie. Scenarii posibile în 2023

XTB: Monedele digitale, sub presiunile inflaţioniste şi controversele din industrie. Scenarii posibile în 2023

Horizontal view of cryptocurrency tokens, including Bitcoin, dogecoin, and ethererum seen from above on a black background. High quality photo,Image: 632797595, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia

Evoluţia activelor digitale va depinde foarte mult de sentimentul pieţei de capital, cel puţin atâta timp cât vor menţine corelaţia. În plus, viitorul procesului de înăsprire a condiţiilor monetare din SUA va fi important pentru sentimentul investitorilor, spune Radu Puiu, analist financiar în cadrul casei de brokeraj pe burse internaţionale XTB România.

În timp ce 2022 poate fi considerat un an slab pentru acţiuni, a fost absolut brutal pentru sectorul activelor digitale. Acţiunile se află într-o serie de pierderi majore în acest an, cu S&P 500 în drum către încheierea anului cu o pierdere de 17%. Imaginea este şi mai sumbră pentru Bitcoin şi alte criptomonede importante. În aceste zile, cea mai populară criptomonedă a pierdut aproximativ 62%, în timp ce Ethereum, a doua cea mai cunoscută monedă digitală, a scăzut cu aproximativ 64%.

Dacă avansăm pe „curba riscului”, majoritatea monedelor alternative au scăzut cu peste 90%. Din cauza scurtei sale istorii– Bitcoin există doar din 2009, lansat după Marea Recesiune – scăderile pieţei de active digitale nu au coincis cu o piaţă de scădere în spaţiul financiar mai larg, până de curând. Pieţele financiare s-au bucurat de o piaţă de creştere din 2009 până la sfârşitul anului 2021, întreruptă doar pentru scurt timp de corecţia cauzată de izbucnirea pandemiei de la începutul anului 2020.

Puteti investi in crypto prin platformele:

Cryptoasset investing is highly volatile and unregulated in some EU countries. No consumer protection. Tax on profits may apply.

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.