Toate categoriile Acțiuni BVB Acțiuni internaționale Analiză tehnică Cryptocurrency ETF-uri & Fonduri de investiții Imobiliare Interviuri Jurnal de investiții Mărfuri & Metale prețioase Mindset Obligațiuni & Titluri de stat

Noul grup de social media al lui Donald Trump, care vrea să concureze cu Twitter şi Facebook, estimat la circa 10 miliarde de dolari: „Este un SPAC pe steroizi”

Noul grup de social media al lui Donald Trump, care vrea să concureze cu Twitter şi Facebook, estimat la circa 10 miliarde de dolari: „Este un SPAC pe steroizi”

De-a lungul a 75 de ani, Donald Trump a strâns o mulţime de active – zgârie-nori, hoteluri, terenuri de golf etc – estimate la aproximativ 2,5 miliarde de dolari, după eliminarea datoriilor. Recent, fostul preşedinte american a creat un nou business, Trump Media and Technology Group, care – deşi nu a realizat aproape nimic – plănuieşte să lanseze o companie de social media şi alte proiecte în viitorul apropiat. În prezent, investitorii sugerează că valoarea grupului ar fi de aproape 10 miliarde de dolari.

Puteti investi in actiunile companiei lui Trump aici: https://bit.ly/actiuni-trump-dwac

Cei care evaluează afacerea lui Trump la un asemenea nivel sunt aşa numiţii stock pickers. Ei nu pot achiziţia acţiuni în Trump Media and Technology Group, însă pot cumpăra acţiuni dintr-un SPAC (special purpose acquisition company) care intenţionează să fuzioneze cu businessul fostului lider de la Casa Albă. Ştirile privind fuziunea au trimis acţiunile SPAC-ului de la 10 până la 60 de dolari în ultima lună.

Citeste si: Raliu de 350% pentru SPAC-ul asociat cu noua companie de social media a lui Donald Trump, care va lansa o reţea de socializare numită „Truth Social”

Dacă acţiunile rămân în dreptul nivelului de 60 de dolari, acţionarii SPAC-ului vor obţine o participaţie de 2,2 miliarde de dolari în noua companie. Actualii acţionari ai firmei lui Trump (participaţia fostului preşedinte încă nu este cunoscută) ar urma să aibă o deţinere de 5,1 miliarde de dolari.

Mai mult, în contextul în care preţul unei acţiuni se menţine la peste 30 de dolari după o lună şi jumătate de la fuziune, proprietarii grupului Trump vor primi încă 40 de milioane de acţiuni, în valoare de 2,4 miliarde de dolari. În total, compania ar atinge o capitalizare de circa 10 miliarde de dolari.

În general, investitorii au tendinţa de a supraevalua SPAC-urile. În primăvară, Universităţile New York şi Stanford au efectuat un studiu ce a luat în calcul 16 SPAC-uri care au fuzionat în 2019 şi 2020, fiind tranzacţionate ulterior pentru cel puţin 12 luni. În medie, acţiunile şi-au pierdut 35% din valoare în perioadele analizate, chiar dacă piaţa a crescut per ansamblu.

„Este un SPAC pe steroizi. Combini entuziasm cu entuziasm şi obţii entuziasm la pătrat”, spune Michael Klausner, profesor în business şi drept la Stanford, unul dintre autorii studiului.

Twitter, care susţine că afişează reclame unui număr de 211 milioane de utilizatori zilnici, are în prezent o valoare de piaţă de 40 de miliarde de dolari. Cu alte cuvinte, investitorii evaluează gigantul de social media la aproape 189 de dolari per fiecare persoană care este expusă în fiecare zi la publicitate. Dacă o treime din cei 89 de milioane de urmăritori pe care îi avea Trump pe Twitter devin utilizatori zilnici ai noii platforme – şi investitorii evaluează compania în mod similar cu Twitter – atunci Trump Media and Technology Group ar valora în teorie 5,6 miliarde de dolari.

Puteti investi la bursa prin platformele:

Recomandare: Nu uitati sa aveti un portofoliu diversificat pentru a fi protejat in caz de situatii mai putin placute in cazul unora dintre investitiile din portofoliu!


Disclaimer: Nu sunt un analist financiar, consultant si nici broker. Iti voi oferii ajutorul prin prisma experientei personale pe portofoliul propriu de investitor si nu de povestitor. Ceea ce vei decide sa faci in urma discutiei cu mine, este strict responsabilitatea ta. In momentul in care vei lua decizia sa investesti, iti voi recomanda si o lista de brokeri autorizati cu care vei putea discuta si incepe deschiderea contului de tranzactionare.

Share:

NOUTĂȚI

BROKERI RECOMANDAȚI

Acest Buletin informativ are doar scop informativ și nu constituie, în mod explicit sau implicit, nicio furnizare de servicii sau produse de către MaiorArmy.ro. Investitorii ar trebui să stabilească singuri dacă un anumit serviciu sau produs este potrivit pentru nevoile lor de investiții sau ar trebui să solicite astfel de sfaturi profesionale pentru situația lor particulară. Tot conținutul este original și a fost cercetat și produs de MaiorArmy.ro , cu excepția cazului în care se prevede altfel. Nicio parte a conținutului nu poate fi reprodusă sub nicio formă sau menționată în nicio altă publicație, fără permisiunea expresă scrisă a MaiorArmy.ro. Toate declarațiile făcute cu privire la companii, titluri de valoare sau alte informații financiare conținute în conținutul sau articolele referitoare la MaiorArmy.ro sunt strict credințe și puncte de vedere deținute de MaiorArmy.ro și nu sunt aprobări ale vreunei companii sau titluri de valoare sau recomandări pentru cumpărarea sau vânzarea de titluri de valoare. Vizitând și / sau utilizând în orice alt mod site-ul web MaiorArmy.ro, indicați că înțelegeți și acceptați condițiile de utilizare prevăzute pe site și sunteți de acord să fiți obligați de aceștia. Dacă nu sunteți de acord cu condițiile de utilizare a site-ului web, vă rugăm să nu accesați site-ul sau niciun fel de pagini ale acestuia. Orice descriere, referințe sau linkuri către alte produse, publicații sau servicii nu constituie o aprobare, autorizare, sponsorizare sau afiliere cu MaiorArmy.ro cu privire la orice site conectat sau sponsorul acestuia, cu excepția cazului în care este specificat în mod expres de MaiorArmy.ro. Orice astfel de informații, produse sau site-uri nu au fost neapărat revizuite de MaiorArmy.ro și sunt furnizate sau întreținute de terți asupra cărora MaiorArmy.ro nu exercită niciun control. MaiorArmy.ro își declină în mod expres orice responsabilitate pentru conținut, acuratețea informațiilor și / sau calitatea produselor sau serviciilor furnizate de către aceste site-uri terțe sau promovate de acestea.